lauantai 21. kesäkuuta 2014

Leffaraati: The Wicker Man (2006)

Alkuperäisnimi: The Wicker Man


Näyttelijät: Nicolas Cage, Ellen Burstyn, Kate Beahan, Frances Conroy, Molly Parker, Leelee Sobieski, Aaron Eckhart, James Franco, Jason Ritter
Käsikirjoitus: Neil LaBute
Ohjaus: Neil LaBute
Kesto: 1h 42min
Maa: USA / Kanada
Genre: Trilleri / Kauhu
Media: DVD

The Wicker Man on uudelleenfilmatisointi vuoden 1973 samannimisestä kulttimaineeseen nousseesta elokuvasta. Poliisi matkustaa yksityiselle saarelle tutkimaan kadonneen tytön tapausta ja tutustuu samalla saaren omalaatuisiin ihmisiin, joiden tavat poikkeavat normaaleista. Vanha leffa ei minusta hirveän hyvä ollut, eikä sitä ole tämä uusikaan. Elokuvan alku on pitkälti tyhjänpäiväistä haahuilua kadonneen tytön perässä. Pakanajumalten palvontaa ei juurikaan käsitellä vasta kuin leffan loppupuolella. Vanhassa elokuvassa kyseinen aihe sekä uskontoon liittyvä seksuaalisuus oli enemmän esillä ja nämä seikat tekivät siitä mielenkiintoisemman. Vasta lopussa uusintaversio hieman yllättää. Elokuvan loppu on rankempi kuin vanhan, mutta se ei enää tylsää leffaa pelasta.

Info / Palkinnot / Muuta triviaa

Elokuva ei ole hirveästi maailmalla kehuja kerännyt. Se sai 5 Kultainen Vadelma -ehdokkuutta Razzie-gaalassa, jossa palkitaan vuoden huonoimmat elokuvat. Ehdokkuudet tulivat seuraavista kategorioista huonoin näyttelijä: Nicolas Cage, huonoin elokuva, huonoin uudelleenfilmatisointi, huonoin käsikirjoitus ja huonoin screen couple: Nicolas Cage ja hänen karhuasunsa.

Yhden palkinnon Wicker Man on jopa voittanut. Kanadalainen kuvaajien yhdistys palkitsi sen parhaasta kuvauksesta.

Tähdet:
Arvostelija: RetroUljas

© RetroUljas, lisätty 11.1.2011

Leffaraatiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti