lauantai 21. kesäkuuta 2014

Leffaraati: Rob-B-Hood - Extended (2006)

Alkuperäisnimi: Bo bui gai wak / Rob-B-Hood / Robin-B-Hood


Näyttelijät: Jackie Chan, Louis Koo, Yuanyuan Gao, Yuen Biao, Charlene Choi, Ken Lo, Daniel Wu
Käsikirjoitus: Jackie Chan, Kam-Lun Yuen
Toimintakoreografiat: Jackie Chan
Ohjaus: Benny Chan
Kesto: 2h 16min
Maa: Hong Kong
Genre: Komedia / Martial Arts / Toiminta
Media: DVD

Kolmen pikkurikollisen kopla, johon myös Jackie Chan kuuluu, kidnappaavat puoli tahtomattaan vauvan. Tämän seurauksena heidän on opeteltava lasten hoidon salat. Samalla kumppanukset huomaavat, että joku taho yrittää ryöstää lapsen heiltä itselleen. Kun lapsen myyminen rikollisjärjestön johtajalle tarjoaa ryhmälle mahdollisuuden päästä veloistaan, he joutuvat kovan päätöksen eteen, sillä he huomaavat kiintyneensä vauvaan.

Elokuvalla on hauskat hetkensä, mutta mukaan mahtuu myös hölmöjäkin vitsejä. Kuten arvata saattaa, suurin osa elokuvan huumorista ja hauskoista tilanteista pyörii vauvan ympärillä. Tämä vauvahuumori naurattaa toisia ihmisiä, mutta toisia taas ei. Joka tapauksessa pienokaisesta välittäminen tuo elokuvaan lisää tunnelatausta ja varmasti edesauttaa naiskatsojien kiinnostusta elokuvaa kohtaan. Sivujuoni, jossa Jackie Chanin esittämän Fongin kaveri, Octopus yrittää iskeä rikkaita naisia salaa tyttöystävältään, oli varsin typerä. Elokuvassa nähdään myös pitkästä aikaa Yuen Biao, joka muodosti aikoinaan Jackie Chanin ja Sammo Hungin kanssa kovan kolmikon ja he tekivät monta elokuvaa yhdessä.

Olisin kaivannut lisää toimintaa ja kung fua vauvan tuijottelun sijaan. Muutama hyvä toiminta- ja stunttikohtaus leffaan mahtui. Parhaat toiminnat on säästetty leffan loppupuolelle. Kyllähän tämän katsoo, mutta ei tämä Jackie Chanin parhaisiin kuulu.

Info / Palkinnot / Muuta triviaa

Jackie Chan ja hänen stunt-tiiminsä oli ehdolla Hong Kong Film Awards-gaalassa paras toimintakoreografia -kategoriassa.

Tähdet:
Arvostelija: RetroUljas

© RetroUljas, lisätty 11.1.2011

Leffaraatiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti