lauantai 21. kesäkuuta 2014

Leffaraati: Maailmojen sota (2005)

Alkuperäisnimi: War of the Worlds


Näyttelijät: Tom Cruise, Dakota Fanning, Miranda Otto, Justin Chatwin, Tim Robbins, Julie White, Amy Ryan, Morgan Freeman
Käsikirjoitus: Josh Friedman, David Koepp
Ohjaus: Steven Spielberg
Kesto: 1h 52min
Maa: USA
Genre: Toiminta / Scifi
Media: DVD

Maailmojen sota perustuu H.G. Wellsin saman nimiseen klassikkokirjaan. Avaruusoliot tulevat maapallolle, aikomuksenaan orjuuttaa kaikki ihmiset. Sotahan siitä syttyy. Romaanista on tehty aikaisemminkin elokuvia, joista legendaarisin on vuoden 1953 versio. Steven Spielbergin näkemys Maailmojen sodasta tarjoaa katsojalle upeita erikoisefektejä, mutta tarinapuolella leffa ei täysin loista. Muutamia tökeröjä ratkaisuja löytyy juonenkulusta. Sitä en tiedä, johtuuko tämä Wellsin kirjan lähdemateriaalista vai elokuvan käsikirjoittajista. Elokuva ei myöskään selittele tapahtumia sen enempää, mikä vähän häiritsi. Dakota Fanning loistaa roolissaan. Leffa ei kuulu Spielbergin parhaisiin, mutta kyllä tämän katsoo.

Info / Palkinnot / Muuta triviaa

Elokuva sai 3 Oscar-ehdokkuutta: erikoistehosteet, äänitys ja äänitehosteet. Vaikka Oscar-menestystä ei tullut, elokuvan tehosteita palkittiin Erikoistehosteyhdistyksen omassa palkintojen jakotilaisuudessa. Dakota Fanning on palkittu roolistaan paras nuorinäyttelijä -kategoriassa useissa eri gaaloissa. John Williamsin musiikki on myös voittanut palkintoja. Elokuvan soundtrack valittiin vuoden parhaaksi World Soundtrack Awardseissa.

Tom Cruise sai myös roolistaan Kultainen Vadelma ehdokkuuden huonoin näyttelijä -kategoriassa.

Tähdet:
Arvostelija: RetroUljas

© RetroUljas, lisätty 11.1.2011

Leffaraatiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti