lauantai 21. kesäkuuta 2014

Leffaraati: Saippuaprinssi (2006)

Alkuperäisnimi: Saippuaprinssi / Soap


Näyttelijät: Pamela Tola, Mikko Leppilampi, Outi Mäenpää, Juha Veijonen, Sari Havas, Risto Kaskilahti, Tommi Korpela, Anu Koskinen, Pete Lattu, Minttu Mustakallio, Jukka-Pekka Palo, Jukka Puotila, Venla Saartamo, Jani Volanen
Käsikirjoitus: Aleksi Bardy
Ohjaus: Janne Kuusi
Kesto: 1h 33min
Maa: Suomi
Genre: Komedia / Romantiikka
Media: DVD

Saippuaprinssi on kotimainen romanttinen komedia. Se kertoo harrastelijanäyttelijä, Ilonasta (Pamela Tola), joka sattuman ja vahingon kautta pääsee töihin Tulisuudelma-saippuasarjan käsikirjoittajaksi. Hän rakastuu sarjan miesnäyttelijään, Anteroon (Mikko Leppilampi). Hänelle selviää myös, että sarjan tuottaja Raakel (Outi Mäenpää) seurustelee Anteron kanssa. Tosielämä ja fiktio menevät sekaisin kaikilla osapuolilla, Ilonan kirjoittaessa romanssin Anteron hahmolle, käyttäen itseään ja omia kokemuksiaan mallinaan.

Parhaiten elokuvan näyttelijäsuorituksista jäi mieleen Ilonan roolin vetänyt, ultrasöpö ja kaunis Pamela Tola (Paha maa, Tyttö sinä olet tähti). Hänen näyttelemisensä ja kasvonsa miellyttivät näköaistejani, oli hänellä päässään lasit tai päällään hoitsun puku tai ihan mitä vain. Mikko Leppilampi (Helmiä ja sikoja, Kuningaskunta) näyttelee Ilonan ihastuksen kohdetta, Anteroa, joka aiheuttaa vuorostaan naisissa varmasti sydämentykytyksiä. Outi Mäenpää (Kukkia ja sidontaa, Noriko Show) on myös hyvä narttumaisena tuottajana, joka käyttää tilanteet hyödykseen. Juha Veijonen (Vares, Häjyt) on yksi Tulisuudelma-sarjan näyttelijöistä, joka ihastuu vuorostaan Ilonaan ja tuo oman mausteensa neljän henkilön draamaan. Elokuvassa vilahtelee myös paljon tv:n saippuasarjoissa (esimerkiksi Salatut elämät) esiintyneitä tähtiä kuten Venla Saartamo ja Pete Lattu.

Elokuva ei mikään huippuhyvä ollut. Toivoin tai luulin, että elokuva olisi ollut maanläheisempi, mutta se olikin enemmän komedialinjalla. Kun se kertoi ihmisistä saippuasarjan tekemisen takana, niin tuntui, että kaikki ihmiset olivat jollain lailla eriskummallisia ja omalaatuisia tapauksia. Tuollaistako se on oikeastikin? Ainoastaan Ilona oli suht normaali tekijäporukassa. Sekin häiritsi, että kaikki saippuasarjan kohtaukset olivat liian ylinäyteltyjä ja -korostettuja. Sama seikka nousi esiin kellariteatteriryhmän esityksissä. Tällainen näytteleminen ei minua naurattanut. Tietysti onhan tv:n oikeissakin saippuasarjoissa näyttelijätyö välillä "vahingossa" vedetty yli, mutta kuitenkin. Tämän takia näyttelijäsuoritukset eivät jääneet mitenkään erityisesti mieleen, esimerkkinä vaikka Mikko Leppilampi, jonka vuorosanoista suurin osa oli saippuasarjan repliikkejä. Hyvää komediaa olisi varmasti voinut tehdä muullakin tapaa kuin ylinäyttelemisellä.

Lisäksi elokuvan romanssi ei toiminut niin hyvin kuin olisi pitänyt. Ilonan ja Anteron välillä eivät rakkauden kipinät sinkoilleet missään vaiheessa. Ehkä en sitä nähnyt tai sitten juoni tai ohjaaja ei vain osannut tuoda sitä esiin oikealla tavalla. Oli elokuvassa hauskojakin kohtauksia, sitä en kiellä. Suurin osa niistä sijoittui saippuasarjan käytönnön tekemiseen ja kulisseissa tapahtuvaan toimintaan. Lopun improvisaatio sai myös hymyn huulilleni.

Info / Palkinnot / Muuta triviaa

Elokuva oli Jussi-ehdokkaana kategorioissa: paras kuvaus, paras leikkaus, paras lavastus ja paras äänisuunnittelu.

Tähdet:
Arvostelija: RetroUljas

Hiukan sekava tarina saippuasarjan käsikirjoittajista, näyttelijöistä ja heidän välisistä suhteista.

Tähdet:
Arvostelija: Simpe

© RetroUljas, lisätty 11.1.2011

Leffaraatiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti