lauantai 21. kesäkuuta 2014

Leffaraati: My Super Ex (2006)

Alkuperäisnimi: My Super Ex-Girlfriend


Näyttelijät: Uma Thurman, Luke Wilson, Anna Faris, Eddie Izzard, Rainn Wilson, Wanda Sykes
Käsikirjoitus: Don Payne
Ohjaus: Ivan Reitman
Kesto: 1h 33min
Maa: USA
Genre: Komedia
Media: DVD

My Super Ex kertoo Matt Saundersista (Luke Wilson), joka pyytää treffeille Jenny Johnsonin (Uma Thurman), metrossa tapaamansa naisen. Neito paljastuu myöhemmin supersankaritar G-Girliksi. Ja eikä tässä vielä kaikki, sillä neito tuntuu omaavan myös neuroottisia ja mustasukkaisia taipumuksia. Nämä ominaisuudet tulevat esiin, kun hän tapaa Mattin työkaverin Hannahin (Anna Faris). Kun Matt panee suhteen poikki, supervoimainen Jenny/G-Girl alkaa vainoamaan häntä ja pyrkii voimillaan tekemään Mattin elämästä yhtä helvettiä. Oman lisänsä tähän soppaan tuo G-Girlin arkkivihollinen Dr. Bedlam (Eddie Izzard).
Leffan roolisuoritukset ovat perushyviä. Luke Wilson (The Royal Tenenbaums, Legally Blonde) sopii Mattin rooliin kuten myös Uma Thurman (Kill Bill, Batman & Robin) on loistava neuroottisena G-Girlinä. Anna Faris (Scary Movie, Lost in Translation) on totuttu näkemään hölmöissä komediarooleissa, mutta tällä kertaa hän yllättää positiivisesti Hannahin roolissa. Neito pystyy näköjään muihinkin rooleihin kuin olemaan vain hölmö bimbotyttö. Ainut, joka ei vakuuttanut oli Eddie Izzardin (Romance & Cigarettes, Ocean's Twelve) vaisusti näyttelemä Dr. Bedlam.

Elokuva on tyypiltään romanttinen komedia ja pitää sisällään hauskojakin hetkiä. Sen parissa meni puolitoista tuntia varsin rattoisasti naureskellen. Hauskimpiin kohtiin kuuluvat ehdottomasti Mattin ja G-Girlin rakastelukohtaukset. Sitä voi jokainen kuvitella minkälaista olisi harrastaa seksiä supervoimaisen naisen kanssa. Lisäksi G-Girlin neuroottiset tunteenpurskahdukset sekä erilaiset jäynät Mattia kohtaan saivat hymyn huulille. Eräässä kohtauksessa G-Girl heittää esimerkiksi hain Mattin asuntoon. Ei hirveän realistista, mutta hauskan kekseliästä. Erikoisefektit ovat hyviä, vaikkakin äsken mainittu hai oli kieltämättä vähän kökön näköinen tietokonehai.

Muuten mukiinmenevän elokuvan pilaa sen vaaleanpunainen loppuratkaisu. Pitäähän sitä romanttiselle komedialle saada onnellinen loppu, mutta minusta loppu tuntui jotenkin tökeröltä. Joka tapauksessa tämä on ihan katsottava treffielokuva.

Info / Palkinnot / Muuta triviaa

Tähdet:
Arvostelija: RetroUljas

© RetroUljas, lisätty 11.1.2011

Leffaraatiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti