lauantai 21. kesäkuuta 2014

Leffaraati: Pahan yhteys (2003)

Alkuperäisnimi: Janghwa, Hongryeon / A Tale of Two Sisters


Näyttelijät: Kap-Su Kim, Jung-Ah Yum, Su-Jeong Lim, Geun-Young Moon
Käsikirjoitus: Jee-Woon Kim
Ohjaus: Jee-Woon Kim
Kesto: 1h 55min
Maa: Etelä-Korea
Genre: Kauhu
Media: DVD

Korealainen kauhuelokuva kertoo kahdesta sisaruksesta, jotka palaavat mielisairaalasta isänsä ja äitipuolensa luokse asumaan. Vähitellen menneisyyden ja nykyisyyden synkät asiat palaavat kaikkien mieleen. Elokuva tarjoaa Aasia-kauhugenren tuttuun tapaan tehokasta psykologista jännitystä sekä "pelottavan" tummahiuksisen naishahmon, jonka kasvoja ei näy. Sekin jo kertoo jotain leffan tunnelmasta, jos jopa minä melkein kerran säikähdin yhdessä kohtauksessa.

Tykkäsin elokuvan kuvauksesta ja visuaalisesta annista. Juoni pitää otteessaan ja lopussa katsojaa odottaa yllätys, jos toinenkin. Tämän jälkeen leffan monitahoinen juoni avautuu aivan uudella tavalla tai vastaavasti jättää katsojalle sekavan olon. Itse kuuluin jälkimmäiseen joukkoon. Leffan uudelleenkatsominen varmasti selventäisi asioita ja samalla nostaisi antamiani tähtiä. Tämä oli hyvää ja katsottavaa aasialaista kauhua.

Info / Palkinnot / Muuta triviaa

Elokuva on ollut menestyksekäs eri gaaloissa ympäri maailmaa. Molemmat naisnäyttelijät Su-Jeong Lim ja Jung-Ah Yum ovat palkittu rooleistaan. Ohjaaja Jee-Woon Kim on myös voittanut parhaan ohjauksen pokaalin. Elokuva valittiin parhaaksi elokuvaksi Fantasporto ja Screamfest festivaaleilla.

Tähdet:
Arvostelija: RetroUljas

© RetroUljas, lisätty 11.1.2011


Leffaraatiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti