lauantai 21. kesäkuuta 2014

Leffaraati: Transformers (2007)

Alkuperäisnimi: Transformers


Näyttelijät: Shia LeBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, Rachael Taylor, Anthony Anderson, Jon Voight, John Turturro, Kevin Dunn, Julie White, Amaury Nolasco, Zack Ward, Bernie Mac, Glenn Morshower, Peter Cullen, Hugo Weaving
Käsikirjoitus: Roberto Orci, Alex Kurtzman
Ohjaus: Michael Bay
Kesto: 2h 24min
Maa: USA
Genre: Toiminta / Sarjakuva / Scifi
Media: Finnkino, Blu-Ray

Transformersit ovat alunperin Hasbron luomia lelurobotteja, jotka pystyvät muuntautumaan erilaisiksi kulkuneuvoiksi kuten rekaksi, hävittäjiksi ja autoiksi. Roboteista on myös julkaistu lukuisia sarjakuvia. Leffa on lähes täydellinen paketti toimintaa, huumoria ja seikkailua unohtamatta myös hitusta romantiikkaa. Toimintakohtaukset, erikoisefektit ja robottien muodonmuutokset olivat uskomattomia. Ehkä parhaita mitä valkokankaalla on nähty. Välillä tosin toiminta oli liian räiskintäpainotteista (varsinkin lopussa) ja hiukan sekavasti tai nopeasti kuvattua robottien mellastusta.

Robotit olivat myös upeita, mutta jokin niiden ulkonäössä vähän häiritsi. Jotenkin niissä oli paljon enemmän sellaisia "teräviä" ja "piikikkäitä" pintoja kuin mitä sarjakuvien tai nuoruuden leluroboteissa. Huumoria ja hauskoja kohtia oli paljon mukana. Elokuvassa sai nauraa oikein kunnolla monessa kohtaa. Nuoret päänäyttelijät onnistuivat myös hyvin. Mikaelaa esittävä Megan Fox oli kuuma ja nätti neito. Elokuva yllätti erittäin positiivisesti. Suosittelen kaikille.

Info / Palkinnot / Muuta triviaa

Transformers sai 3 Oscar-ehdokkuutta: erikoistehosteet, äänitehosteet ja äänitys. Minun mielestäni elokuva olisi ainakin tehosteistaan patsaan ansainnut. Vaikka Oscareissa ei menestystä tullut, niin erikoistehosteet on palkittu Saturn Awardsilla Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films -gaalassa sekä Sierra Awardsilla Las Vegasin filmikriitikoiden yhdistyksen toimesta. Erikoistehosteyhdistyksen omassa gaalassa elokuva voitti myös useita pystejä esim. lopun takaa-ajokohtauksen efektit valittiin vuoden parhaiksi. MTV Movie Awardseissa Transformers valittiin parhaaksi elokuvaksi.

Kaikesta menestyksestä huolimatta Jon Voight oli ehdolla Kultaisen Vadelman saajaksi huonoin sivuosanäyttelijä -kategoriassa.

Tähdet:
Arvostelija: RetroUljas

Mahtavaa tykitystä alusta loppuun! Transformers rules!

Tähdet:
Arvostelija: Simpe

© RetroUljas, lisätty 11.1.2011

Leffaraatiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti