lauantai 21. kesäkuuta 2014

Sarjiskerho: X-Men No4/1964

The Brotherhood of Evil Mutants
Teksti: Stan Lee    Kuvitus: Jack Kirby    Tussaus: Paul Reinman
Tarina: Magneto valtaa Pahojen mutanttien veljeskunnan kanssa pienen valtion. X-Men saapuu paikalle auttamaan maan kansalaisia ja taistelemaan Magneton joukkiota vastaan. Magneto on äärimmäisen vahva mutantti.


Hän hallitsee ja käyttää hyväkseen maapallon magneettikenttiä ja voi voimillaan liikutella kaikkia magneettisia ja metallisia esineitä kuten haluaa. Voimiensa avulla hän voi myös luoda sähköä, tehdä esineitä pelkästä metallijätteestä, suojata itsensä magneettisella voimakentällä samoin kun hän voi lentää. Pahojen mutanttien veljeskuntaan kuuluvat Mastermind (Aivo), Rupikonna (Toad), Scarlet Witch (Purppuranoita) ja Quicksilver (Elohopea). Aivo pystyy luomaan ajatustensa voimilla harhakuvia, joita toiset luulevat todeksi.


Rupikonnalla on erittäin vahvat jalat, joilla hän voi loikkia äärimmäisen pitkiä matkoja. Elohopean voima on kyky juosta ja liikkua äärettömän nopeasti. Hän voi juosta noin 300 km tunnissa. Purppuranoita pystyy taikuudellaan muokkaamaan todennäköisyyksiä ja saa näin vastustajalleen aiheutettua onnettomuuksia.


Tarinassa selviää myös, että Purppuranoita ja Elohopea eivät ole pohjimmiltaan pahoja, vaan toimivat pakon vaatimana veljeskunnan jäseninä. Edessä on ensimmäinen taistelu Pahojen mutanttien veljeskuntaa vastaan. X-Men vs. Brotherhood of Evil Mutants!


© RetroUljas, lisätty 11.1.2011

Sarjiskerho - X-Men

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti