lauantai 21. kesäkuuta 2014

Leffaraati: Vaaleanpunainen pantteri (2006)

Alkuperäisnimi: The Pink Panther


Näyttelijät: Steve Martin, Kevin Kline, Jean Reno, Emily Mortimer, Henry Czerny, Kristin Chenoweth, Roger Rees, Beyonce Knowles, Anna Katarina, Scott Adkins, Jason Statham, Clive Owen
Käsikirjoitus: Len Blum, Steve Martin
Ohjaus: Shawn Levy
Kesto: 1h 29min
Maa: USA
Genre: Komedia
Media: DVD

Elokuva on uudelleenfilmatisointi ja jatkoa jo 1960-luvulla alkaneelle Vaaleanpunainen pantteri -elokuvasarjalle. Ranskan jalkapallomaajoukkueen valmentaja surmataan pelin päättyessä ja hänen sormessaan ollut Vaaleanpunainen pantteri -timanttisormus varastetaan. Ylitarkastaja Dreyfus (Kevin Kline) määrää tapausta tutkimaan juuri rikostarkastajaksi ylentämänsä Clouseaun (Steve Martin). Ylitarkastaja ei halua Clouseaun onnistuvan tehtävässään, vaan aikoo käyttää häntä hyväkseen ja kerätä itse kunnian tapauksen selvittämisestä. Hän käskee alaisensa Pontonin (Jean Reno) toimimaan Clouseaun kuljettajana ja avustajana sekä raportoimaan tämän etenemisestä.

Vanhoissa elokuvissa tarkastaja Clouseaun roolin veti edesmennyt Peter Sellers. Tähän uuteen elokuvaan päärooliin on pestattu komedioiden veteraaninäyttelijä Steve Martin (Bowfinger, Roxanne), joka on myös ollut käsikirjoittamassa leffaa. Hän vetää tohelon tarkastajan roolin hyvin läpi ja onkin elokuvan kantava voima. Kevin Kline (Dave, A Fish Called Wanda) näyttelee Clousean kilpakumppania Dreyfusia. Ranskalainen Jean Reno (Leon, Crimson Rivers) on loistava näyttelijä, mutta tässä elokuvassa hän tuntui olevan väärässä roolissa. Hänen esittämällään poliisilla tuntui olevan koko ajan sama ilme naamallaan, eikä kyseessä ollut hymyvirnistys. Emily Mortimer (The 51st State, Scream 3) esittää Clouseaun sihteeriä/avustajaa. Hänen ja Clouseaun väliset muutamat kohtaukset olivat elokuvan hauskimpia, vaikkakin heidän välilleen oli pakolla pitänyt käsikirjoittaa elokuvan pakonomainen romanssi. Pienissä sivuosissa vierailevat muun muassa Jason Statham (Transporter, Crank), joka on alun murhattu valmentaja sekä Clive Owen (King Arthur, Closer), joka vetää jonkinlaisen 006-agentin roolin. Lisäksi elokuvassa nähdään Beyonce Knowles (Dreamgirls, Austin Powers 3), joka ei näyttelijänlahjoillaan vakuuta. Hänen roolinsa on olla kaunis laulaja Xania, ei mitään muuta. Ohjaaja Shawn Levy on ennenkin ohjannut komedioita (Just Married, Cheaper by the Dozen).

Olen joskus pienenä nähnyt vanhat Vaaleanpunainen pantteri -elokuvat. En niistä enää juurikaan mitään muista, mutta sellainen tunne on, että ne olivat parempia ja hauskempia kuin tämä uusin versio. Elokuvaan mahtuu hauskoja hetkiä ja tilannekomiikkaa, sitä en kiellä, mutta myös typeriäkin vitsejä, jotka eivät jaksa naurattaa. Elokuva ei ollut huippuleffa, mutta kai tämän paremman puutteessa voi läpi katsoa.

Info / Palkinnot / Muuta triviaa

Vaaleanpunainen pantteri on saanut myös kyseenalaisen kunnian olla ehdokkaana Razzie (Kultainen Vadelma)-palkinnon saajaksi kategoriassa huonoin uudelleen filmatisointi.

Tähdet:
Arvostelija: RetroUljas

© RetroUljas, lisätty 11.1.2011

Leffaraatiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti